Распоред на натпревари

Датум Лига Коло Натпревар Резултат
08.09.2018 16:30 Европски натпреварувања 0 ЖРК Металург – Иси Париз 15:31 (4:17)
09.09.2018 16:30 Европски натпреварувања 1 Иси Париз – ЖРК Металург 33:11 (15:10)
11.09.2018 16:00 Домашната лига 1 ЖРК Металург – ЖРК Стружанка 32:18 (13:10)
15.09.2018 12:00 Домашната лига 2 ЖРК Металург – ЖРК Деспина 31:18 (13:8)
22.09.2018 16:00 Домашната лига 3 ЖРК Вардар – ЖРК Металург 18:27 (9:13)
30.09.2018 12:00 Домашната лига 4 ЖРК Металург – ЖРК Гевгелија 30:18 (14:10)
06.10.2018 13:00 Домашната лига 5 ЖРК Цемс – ЖРК Металург 18:37 (9:18)
10.10.2018 16:00 Домашната лига 6 ЖРК Металург – ЖРК Пелистер 30:24 (20:9)
13.10.2018 11:00 Домашната лига 7 ЖРК Спартак – ЖРК Металург 22:34 (9:16)
20.10.2018 16:30 Домашната лига 8 ЖРК Металург – ЖРК Куманово 18:30 (9:13)
28.10.2018 18:00 Домашната лига 9 ЖРК Овче Поле – ЖРК Металург 14:37 (8:20)
03.11.2018 13:30 Домашната лига 10 ЖРК Стружанка – ЖРК Металург 25:23 (13:10)
07.11.2018 19:00 11 ЖРК Деспина – ЖРК Металург 19:29 (9:13)
10.11.2018 16:30 Домашната лига 12 ЖРК Металург – ЖРК Вардар 21:18 (10:7)
18.11.2018 19:00 Домашната лига 13 ЖРК Гевгелија – ЖРК Металург 20:27 (9:17)
04.12.2018 16:00 Домашната лига 14 ЖРК Металург – ЖРК ЦЕМС 45:16 (21:7)
02.03.2019 13:00 Домашната лига 15 ЖРК Пелистер – ЖРК Металург 23:33 (8:17)
09.03.2019 16:30 Домашната лига 16 ЖРК Металург – ЖРК Спартак 39:24 (19:9)
13.03.2019 19:30 Домашната лига 17 ЖРК Куманово – ЖРК Металург 22:30 (11:14)
17.03.2019 12:30 Домашната лига 18 ЖРК Металург – ЖРК Овче Поле 58:24 (32:7)
30.03.2019 16:30 Домашната лига 1 ЖРК Металург – ЖРК Вардар 32:21 (13:11)
04.04.2019 18:00 Домашната лига 2 ЖРК Пелистер – ЖРК Металург 28:33 (13:16)
13.04.2019 16:30 Домашната лига 3 ЖРК Металург – ЖРК Куманово 20:17 (10:9)
20.04.2019 18:00 Домашната лига 4 ЖРК Стружанка – ЖРК Металург 21:26 (9:14)
23.04.2019 18:30 Домашната лига 5 ЖРК Вардар – ЖРК Металург 24:24 (9:8)
04.05.2019 16:45 Домашната лига 6 ЖРК Металург – ЖРК Пелистер 37:25 (16:12)
19.05.2019 18:30 Домашната лига 7 ЖРК Куманово – ЖРК Металург 25:23 (15:9)
22.05.2019 19:00 Домашната лига 8 ЖРК Металург – ЖРК Стружанка 32:18 (12:11)