Честит Божиќ!

07.01.2018 11:53

Како што бадниковиот оган се ложи, во Вашиот дом среќа да се множи, нека светла ѕвезда во животот Вас ве води, зашто денес е Божиќ – Христос се роди!

Рана зора додека се руди, коледарска песна Вас нека ве буди.  Среќа и радост Господ нека дари, полна софра, а и многу пари. Сите да Ве служи здравје, бадникова вечер да Ви е наздравје. Берикет и к’смет во куќи да Ви царува, со здравје и љубов Господ да Ве дарува! Среќен Божиќ !

Додека последниов бадников ден догорува, слушни го Господ што ти зборува, следи го патот на срцето што те води, Среќен Божиќ – Христос се роди.

Ви го честитаме најголемиот христијански празник, Раѓањето Божје.

                              Среќен Божиќ – Христос се роди

                                                        Металург

 

Прочитано 7 пати

(0) Readers Comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *


9 − = 0