МИНИ-ЛИГА НА МЕТАЛУРГ 2011 ГОДИНА

18.06.2011 14:59

Ова година се одиграни вкупно 36 натпревари, во три генерациски категории и постигнати се вкупно 690 гола. Сите 16 пријавени екипи добија дипломи според својот пласман. Дипломите ги додели директорот на млади селекции во Металург, Тони Ристевски. После тоа, претставникот на генералниот спонзор на мини лигата, германската фирма BAUERFEIND, г-ца Ирена Тепиќ, ги додели наградите за најдобри стрелци во своите генерации. Мини-лигата се играше во период од 17.4 до 18.6.2011 година.

Со Ереа маици се наградени следните ракометари:

Во генерација 96/97, најдобар стрелец е Дамчески Виктор, од екипата на Нова Македонија, со 27 постигнати гола.

Во генерација 98, најдобар стрелец е Христијан Здравковски, од екипата на Ереа, со 32 постигнати гола.

Во генерација 99/2000, најдобар стрелец е Филип Петрески, од екипата на Папилон, со 19 постигнати гола.

Некои ракометари настапија во две генерациски категории, своја и онаа постарата, и постигнаа голови во двете категории. Затоа, се водеше и листа на најдобри стрелци во целата лига. Г-ца Ирена Тепиќ додели пехар за најдобриот од најдобрите стрелци. Свој прв ракометен пехар доби Христијан Здравковски кој постигна вкупно 44 гола.

Тони Ристевски, во знак на благодарност, на претставникот на спонзорот на лигата, г-ца Ирена Тепиќ, и додели плакета.

По доделувањето на наградите, мини лигата на Металург за сезона 2011 е прогласена за затворена.

 

СТАТИСТИЧКИ ИНФОРМАЦИИ:

Генерација 96/97:

КОНЕЧНА ТАБЕЛА:

ЕКИПА НАТ. ПОБ. НЕР. ПОР.  ГОЛ  БОД
Винарија Стоби 6 4 2 0 68:59 14
Н. Македонија 6 4 1 1 70:63 13
Репро 21 6 1 2 3 65:68 5
Макстил 6 0 1 5 54:67 1

Коло 1:

09.00   Нова Македонија – Репро 21   12:8  (4:3)

09.40   Винарија Стоби – Макстил   12:8  (7:2)

Коло 2:

09.00   Максил – Нова Македонија   9:11  (5:7)

09.40   Репро 21 – Винарија Стоби   13:14  (7:8)

Коло 3:

09.00   Нова Македонија – Винарија Стоби  8:10 (4:7)

09.40   Репро 21 – Макстил   9:9 (4:5)

Коло 4:

09.00   Репро 21 – Нова Македонија   15:16 (7:8)

09.40   Макстил – Винарија Стоби   10:12 (7:7)

Коло 5:

09.00   Нова Македонија – Макстил     13:11  (6:5)

09.40   Винарија Стоби – Репро 21     10:10  (4:4)

Коло 6:

17.00   Винарија Стоби – Нова Македонија  10:10  (5:6)

17.40   Макстил – Репро 21  7:10  (4:4)

 

Листа на стрелци:

Дамчески Виктор (Нова Македонија)……….27

Радислав Данковиќ (Макстил)………………….21

Николај Апостоловски (Винарија Стоби)…20

Благоја Стојковски (Винарија Стоби)……….16

Кристијан Јованов (Репро 21)…………………..16

Ѓуреска Анита (Нова Македонија)……………15

Максимовиќ Драган (Нова Македонија)……13

Христијан Здравковски (Репро 21)……………12

Милан Лазаревски (Макстил)…………………..11

Александар Гелевски (Репро 21)………………10

Мишо Милошевски (Винарија Стоби)……..10

 

Генерација 98:

КОНЕЧНА ТАБЕЛА:

ЕКИПА НАТ. ПОБ. НЕР. ПОР. ГОЛОВИ БОД
Ереа 6 6 0 0 86:52 18
Дуферко 6 4 0 2 57:42 12
Репро 1 6 1 0 5 50:66 3
Бетон 6 1 0 5 49:82 3

Коло 1:

10.20   Бетон – Репро 1   10:9  (4:3)

11.00   Ереа – Дуферко   9:8  (5:2)

Коло 2:

10.20   Дуферко – Бетон   13:9  (6:5)

11.00   Репро 1 – Ереа   7:14  (4:8)

Коло 3:

10.20   Бетон – Ереа   8:20 (5:11)

11.00   Дуферко – Репро 1   11:4 (6:2)

Коло 4:

10.20   Репро 1 – Бетон   10:7 (4:5)

11.00   Дуферко – Ереа   4:10 (2:4)

Коло 5:

10.20   Бетон – Дуферко     5:14  (1:7)

11.00   Ереа – Репро 1     17:15  (8:6)

Коло 6:

18.20   Ереа – Бетон  16:10  (9:5)

19.00   Репро 1 – Дуферко  5:7  (1:2)

 

Листа на стрелци:

Христијан Здравковки ( Ереа)……………………………32

Димитриоски Димитар (Ереа)……………………………27

Илиевски Бојан (Бетон)……………………………………..20

Шулевски Петар (Дуферко)……………………………….15

Поповски Филип (Репро 1)………………………………..13

Андреј Лазарков (Дуферко)……………………………….11

Стојменов Филип (Дуферко)……………………………..10

Николовски Антонио (Бетон)……………………………..8

Овнарски Бобан (Репро 1)…………………………………..8

Михаил Аларов (Репро 1)…………………………………….7

Кристијан Дамчевски (Ереа)……………………………….7

 

Генерација 2000 и помали:

КОНЕЧНА ТАБЕЛА:

ЕКИПА НАТ. ПОБ. НЕР. ПОР. ГОЛОВИ БОД
Папилон 6 5 0 1 67:43 15
Ре-Медика 6 4 1 1 50:46 13
Факом 6 2 1 3 38:54 7
Аутомотив Груп 6 0 0 6 36:48 0

Коло 1:

11.40   Факом – Аутомотив Груп   7:6  (5:2)

12.20   Ре-Медика – Папилон   13:11  (5:7)

Коло 2:

11.40   Папилон – Факом   11:9  (5:3)

12.20   Аутомотив Груп – Ре-Медика  5:9  (2:4)

Коло 3:

11.40   Факом – Ре-Медика   9:9 (5:6)

12.20   Папилон – Аутомотив Груп   10:7 (5:5)

Коло 4:

11.40   Аутомотив Груп – Факом   4:6 (2:3)

12.20   Папилон – Ре-Медика   10:4 (5:1)

Коло 5:

11.40   Факом – Папилон     2:16  (1:7)

12.20   Ре-Медика – Аутомотив Груп     7:6  (4:3)

Коло 6:

19.40   Ре-Медика – Факом  8:5  (4:2)

20.20   Аутомотив Груп – Папилон  8:9  (1:5)

 

Листа на стрелци:

Филип Петрески (Папилон)………………….19

Марко Мишевски (РЕ-Медика)…………….17

Ѓураков Борче (Факом)………………………..16

Виктор Рајчин (Аутомотив Груп)…………14

Мартин Серафимов (РЕ-Медика)…………11

Томи Андаров (Папилон)…………………….10

Филип Андоновски (РЕ-Медика)…………..9

Максимовиќ Антонио (Факом)……………..8

Тони Атанасовски (Аутомотив Груп…….8

Димитар Ристовски (Папилон)……………..7

 

Фотогалерија:

Прочитано 1.291 пати

(0) Readers Comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *


7 + = 11