МИНИ-ЛИГА НА МЕТАЛУРГ 2012 ГОДИНА

12.06.2012 17:51

Ракометната Академија на  Металург и оваа година организираше мини ракометната лига која традиционално се одржува во овој период од годината на добро позната локација, сала Автокоманда, и во стандардни термини, секоја недела од 09.00-14.00 часот.

Оваа година името на лигата беше MЛЕКАРА ЗДРАВЈЕ РАДОВО во соработка со Млечната индустрија „ЗДРАВЈЕ РАДОВО“  http://mlekarazdravje.com.mk/za-nas/

Мини ракометната лига ги опфати сите деца од нашите ракометни школи на територијата на град Скопје од генерациите 1998-2005 година кои беа поделени во три генерациски групи и тоа: 1998/99 ; 2000/2001 и 2002 и помлади.

Вкупно во мини ракометната лига „МЛЕКАРА ЗДРАВЈЕ РАДОВО“ се натпреваруваа 16 екипи и вкупно 200 дечиња. Мини-лигата се играше во период од 22.4 до 12.6.2012 година.

По завршувањето на натпреварувањето беа поделени награди:

Наградените во генеравија 98/99 :              

За најдобар голман е прогласен Кристијан Стојов од екипата на Бетон чиј тренер е Никола Матлиевски.

За најдобар играч е избран Бојан Краљевски од екипата на Нова Македонија чиј тренер е Горан Стојков.

За најдобар стрелец е избрана Вања Ангеловска од екипата на Репро 21 чиј тренер е Јуле Црвенкоска.

Најдобриот стрелец доби дрес и пакет производи од Млекара Здравје Радово, додека најдобриот играч и најдобриот голман добија дресови.

Наградените во генеравија 2000/1 :              

За најдобар голман е прогласен Амра Илјаз од екипата на Капитал чиј тренер е Јуле Црвенкоска.

За најдобар играч е избран Антонио Максимовиќ од екипата на Папилон чиј тренер е Силвана Миленковиќ.

За најдобар стрелец е избрана Филип Петрески од екипата на Бауерфајнд чиј тренер е Горан Стојков.

Најдобриот стрелец доби дрес и пакет производи од Млекара Здравје Радово, додека најдобриот играч и најдобриот голман добија дресови.

Наградените во генеравија 2002 и помали :              

За најдобар голман е прогласен Мартин Божиновски од екипата на Кемпа чиј тренер е Силвана Миленковиќ.

За најдобар играч е избран Горјан Ковачевски од екипата на Макстил чиј тренер е Никола Матлиевски.

За најдобар стрелец е избрана Дино Огњановски од екипата на Бекстејџ чиј тренер е Слободан Чивлачки.

Најдобриот стрелец доби дрес и пакет производи од Млекара Здравје Радово, додека најдобриот играч и најдобриот голман добија дресови.

 

СТАТИСТИЧКИ ИНФОРМАЦИИ:

Генерација 98/99:

Завршна табела:

1. Нова Македонија    5   13   56:29

2. Бетон                    5   12   53:40

3. Дуферко                5   10   36:37

4. Винарија Стоби      5     6   46:48

5. Ре-Медика             5     3   46:65

6. Репро 21               5     0   42:60

Коло 1:

08.30   Ре-Медика – Нова Македонија  5:17  (4:10)

09.10   Винарија Стоби – Дуферко  6:7  (4:2)

09.50   Бетон – Репро 21  10:7  (4:4)

Коло 2:

09.00   Репро 21 – Винарија Стоби   9:10  (2:5)

09.40   Нова Македонија – Бетон   10:6  (2:2)

10.20   Дуферко – Ре-Медика   11:8  (5:2)

Коло 3:

09.00   Ре-Медика – Бетон   6:11  (3:6)

09.40   Винарија Стоби – Нова Македонија   7:9  (1:5)

10.20   Репро 21 – Дуферко   5:8  (0:4)

Коло 4:

09.00  Репро 21 – Ре-Медика   14:16  (7:7)

09.40  Нова Македонија – Дуферко   4:4  (2:2)

10.20  Винарија Стоби – Бетон   11:12  (5:6)

Коло 5.

09.00   Ре-Медика – Винарија Стоби   11:12  (7:7)

09.40   Дуферко – Бетон   6:14  (3:5)

10.20   Нова Македонија – Репро 21   16:7  (7:3)

.

Листа на стрелци:

В.Ангеловска (Репро 21)……….. 23

Б.Краљевски (Ре-Медика)……… 22

Б.Овнарски (Бетон)……………….. 22

А.Николовски (Ре-Медика)……. 21

Ф.Поповски (Дуферко)………….. 16

Ф.Геговски (Дуферко)…………… 12

С.Кузмановски (В.Стоби)……….11

Д.Димитровски (Вин. Стоби)… 11

Ѓ.Белински (Н.Македонија)…… 10

Д.Ниневски (Бетон)………………. 10

.

Генерација 2000/2001:

Завршна табела:

1. Баурфајнд                  5   13   75:38

2. Папилон                    5   13   57:28

3. Капитал                     5     7   48:48

4. Пелистерка Кола        5     6   43:54

5. Факом                       5    2   33:50

6. Рено                         5     1   26:64

Коло 1:

10.30   Папилон – Рено  18:4  (10:1)

11.10   Баурфајнд – Пелистерка Кола  19:9  (11:4)

11.50   Факом – Капитал  8:8  (4:5)

Коло 2:

11.00   Пелистерка Кола – Папилон   4:9  (1:6)

11.40   Рено – Факом   7:7  (2:4)

12.20   Капитал – Баурфајнд   7:16  (4:10)

Коло 3:

11.00   Папилон – Факом   8:4  (4:3)

11.40   Баурфајнд – Рено   14:6  (7:1)

12.20   Капитал – Пелистерка Кола   13:8  (7:1)

Коло 4:

11.00  Капитал – Папилон   7:13  (2:4)

11.40  Бауерфаинд – Факом   17:7  (6:3)

12.20  Рено – Пелистерка Кола   6:12  (3:6)

Коло 5:

11.10  Папилон – Бауерфајнд   9:9  (5:4)

11.50  Капитал – Рено   13:3  (5:1)

12.30  Пелистерка Кола – Факом   10:7  (4:1)

.

Листа на стрелци:

Ф.Петрески (Баурфајнд)……………….. 20

Д.Ристовски (Баурфајнд)………………..19

А.Максимовиќ (Папилон)……………… 18

Б.Антевски (Баурфајнд)………………… 18

Т.Атанасовски (Пелистерка Кола)…. 15

М.Алексовска (Капитал)……………….. 14

И.Гонев (Рено)…………………………….. 12

Д.Кондев (Папилон)…………………….. 12

В.Крстевски (Факом)…………………… 10

М.Костадиновска (Капитал)………… 10

Б.Новокмет (Папилон)………………… 10

М.Тасевска (Капитал)…………………. 10

.

Генерација 2002 и помали:

Завршна табела:

1. Бекстејџ              5    12   42:17

2. Репро 1               5      9   23:21

3. Кемпа                  5      6   19:30

4. Макстил               5      3   19:35

Коло 1:

12.30   Кемпа – Макстил  5:4  (2:0)

13.00   Бекстејџ – Репро 1  6:0  (3:0)

Коло 2:

13.00   Репро 1 – Кемпа   6:0  (2:0)

13.30   Макстил – Бекстејџ   6:5  (2:2)

Коло 3:

13.00   Кемпа – Бекстејџ   3:11  (0:6)

13.30   Репро 1 – Макстил   6:3  (4:1)

Коло 4:

13.00  Макстил – Кемпа   2:6  (1:2)

13.30  Репро 1 – Бекстејџ   4:7  (2:4)

Коло 5:

13.20  Кемпа – Репро 1   5:7  (3:2)

13.50  Бекстејџ – Макстил   13:4  (5:3)

.

Листа на стрелци:

Д.Огњановски (Бекстејџ)….. 15

З.Трајковски (Бекстејџ)…….. 12

Г.Ковачевски (Макстил)……. 10

Ф.Фидановски (Репро 1)……… 7

М.Милев (Кемпа)………………… 7

Б.Николовски (Бекстејџ)……… 6

М.Фидановски (Макстил)……. 6

А.Трпевски (Кемпа)…………….. 5

К.Соколов (Бекстејџ)…………… 5

Ј.Танев (Репро 1)………………… 3

.

Фотогалерија:

Прочитано 1.458 пати

(0) Readers Comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *


6 − = 2