Македонско Првенство

Табели

Распоред на Натпревари

Датум Коло Натпревар Резултат
18.09.2020 16:00 1 ЖРК Пелистер – ЖРК Металург 24:42 (13:24)
20.09.2020 16:30 2 ЖРК Металург – ЖРК Чаир 27:26 (15.12)
25.09.2020 19:30 3 ЖРК Овче Поле – ЖРК Металург 24:44 (10:21)
27.09.2020 12:00 4 ЖРК Металург – РК Шампион 51:18 (21:11)
09.10.2020 16:00 5 РК Кузман Вардар – ЖРК Металург 11:52 (6:25)
16.10.2020 16:30 7 ЖРК Металург – ЖРК Куманово 23:30 (11:13)
22.10.2020 16:00 9 ЖРК Металург – ЖРК Вардар 28:21 (12:11)
25.10.2020 19:00 10 ЖРК Ѓорче Петров – ЖРК Металург 18:35 (11:13)
15.11.2020 12:00 11 ЖРК Металург – ЖРК Стружанка 21:22 (13:11)
18.11.2020 19:30 12 ЖРК Гевгелија – ЖРК Металург 19:30 (10:14)
22.11.2020 12:00 13 ЖРК Металург – РК Спартак 38:26 (17:13)
13.03.2021 16:00 14 ЖРК Металург – ЖРК Пелистер 40:20 (21:10)

Стрелци

Играч Тим Натпревари Голови
Јана Калајџиевска ЖРК Металург 13 79
Марија Тасевска ЖРК Металург 13 68
Билјана Дамчевска ЖРК Металург 14 63
Ива Божиновска ЖРК Металург 13 55
Мирјана Петковска ЖРК Металург 14 41
Гулицоска Теодора ЖРК Металург 12 35
Пена Граматова ЖРК Металург 10 35
Марија Гугуљанова ЖРК Металург 14 30
Арсениевска Ивана ЖРК Вардар 13 27
Аида Смајлоска ЖРК Металург 13 23
Сара Стефановска ЖРК Металург 12 18
Темелковска Тамара ЖРК Металург 9 16
Мила Алексоска ЖРК Металург 14 16
Ивановска Елена ЖРК Вардар 4 10
Михаела Стојановска ЖРК Металург 5 5
Антонела Ристовска ЖРК Металург 4 3
Амра Илјаз ЖРК Металург 13 1
Ѓорѓиевска Мила ЖРК Вардар 1 1
Бисера Паскал ЖРК Металург 12 1
Теодора Кркачева ЖРК Металург 5 0
Аида Брунчевиќ ЖРК Металург 3 0