Распоред на натпревари

Датум Лига Коло Натпревар Резултат
07.09.2019 18:00 Европски натпреварувања 0 ЖРК Металург – Метрако Заглебје Лубин 14:44 (8:20)
08.09.2019 17:00 Европски натпреварувања 0 Метрако Заглебје Лубин – ЖРК Металург 43:14 (24:6)
18.09.2019 16:00 Домашната лига 1 ЖРК Металург – ЖРК Гевгелија 48:8 (25:2)
21.09.2019 12:00 Домашната лига 2 ЖРК Металург – ЖРК Алушовски 39:8 (20:1)
06.10.2019 13:00 Домашната лига 3 ЖРК Спартак – ЖРК Металург 19:38 (12:16)
09.10.2019 16:00 Домашната лига 4 ЖРК Металург – ЖРК Деспина 36:29 (20:14)
12.10.2019 16:00 Домашната лига 5 ЖРК Стружанка – ЖРК Металург 18:25 (10:15)
19.10.2019 16:30 Домашната лига 6 ЖРК Металург – ЖРК Кузман Вардар Илинден 48:17 (25:5)
24.10.2019 20:00 Домашната лига 7 ЖРК Пелистер – ЖРК Металург 23:45 (12:23)
07.11.2019 20:00 Домашната лига 9 ЖРК Чаир – ЖРК Металург 25:30 (12:12)
09.11.2019 16:00 Домашната лига 10 ЖРК Металург – ЖРК Ѓорче Петров 40:14 (18:7)
16.11.2019 18:00 Домашната лига 11 ЖРК Куманово – ЖРК Металург 38:27 (20:8)
30.11.2019 16:30 Домашната лига 12 ЖРК Металург – ЖРК Вардар 30:28 (16:13)
08.12.2019 18:00 Домашната лига 13 ЖРК Овче Поле – ЖРК Металург 19:34 (11:18)
29.02.2020 12:00 Домашната лига 14 ЖРК Гевгелија – ЖРК Металург 19:38 (11:18)