Ракометни Школи

ФОТО: МЕТАЛУРГ НА ГОСТИ ВО КРАТОВО

23.12.2014

Претставници на Металург, на чело со директорот на Академијата Металург Тони Ристевски, вчера гостуваа во Кратово каде, по повод патронатот на ОУ “Кочо Рацин“, се одржаа...

читај повеќе

НАПРЕДУВА НАШАТА ШКОЛА ВО ОХРИД

23.04.2014

Над 100 деца во охридскиот огранок на академијата Металург Ракометната школа во Охрид е една од 26-те на ракометната академија Металург ширум Македонија. Охридскиот органок...

читај повеќе

ЖРК МЕТАЛУРГ ОТВОРИ ДВЕ НОВИ ШКОЛИ ВО ОХРИД

17.09.2013

ЖРК Металург отвори две нови школи во Охрид. Школите се лоцирани во О.У. “Христо Узунов“ и во О.У. “Глигор Прличев“, а ги води Александра Славковска - Џамтоска. Во нашата...

читај повеќе

ДЕВОЈЧИЊАТА ОД НАШИТЕ ЛЕТНИ ШКОЛИ УЧЕСТВУВАА НА ТУРНИР ВО ОХРИД

24.06.2013

Викендов во Охрид се одржа ракометен турнир, на кој Металург настапи со три екипи. „Првиот“ тим на Металург, предводен од тренерот Јуле Црвенкоска, го освои бронзениот...

читај повеќе

ЛЕТНИОТ КАМП НА МЕТАЛУРГ ПРОДОЛЖУВА СО СВОЈАТА РАБОТА

23.06.2013

Околу 200 деца ја сочинуваат втората смена од летниот камп на Металург во Охрид.  Бројка од која пријатно е изненаден и директорот на младите категории на Металург, Тони...

читај повеќе

ЛЕТНИОТ КАМП НА МЕТАЛУРГ ДЕНЕСКА ГИ ДОЧЕКУВА ДЕЦАТА ОД ВТОРАТА СМЕНА

23.06.2013

  Осмиот традиционален летен камп на ракометната академија „Металург“ влегува во завршна фаза за првата група кампери, кои веќе седум дена тренираат и се дружат на...

читај повеќе

ПРВИТЕ ДЕЦА ЗАМИНАА ВО ЛЕТНИОТ КАМП НА МЕТАЛУРГ

23.06.2013

Поради големиот број пријавени деца, летниот камп на Металург оваа година ќе биде организиран во две смени. Денеска во Охрид замина првата група од 47 деца, тројца тренери и...

читај повеќе

Спортување преку игра

12.03.2013

Преземено од “Нова Македонија“. За деветгодишните и за помалите девојчиња што се дел од ракометните школи на Металург во ОУ „Стив Наумов“ во Автокоманда тренинзите се...

читај повеќе

ДЕВОЈЧИЊАТА ОД “АВТОКОМАНДА“ ГИ СОВЛАДУВААТ ОСНОВНИТЕ ЗНАЕЊА

23.01.2013

Во спортската сала „Автокоманда“, Скопје, како дел од подмладокот на РК Металург, тренираат и девојчиња од генерацијата 2000/2001 година. Тренинзите се одржуваат трипати...

читај повеќе