Ракометни Школи

ЗАВРШИ “НОВОГОДИШНИОТ ТУРНИР“ НА МЕТАЛУРГ.

24.12.2012

Вчера заврши првиот Новогодишен турнир на Металург. Ако во утринските часови се натпреваруваа девојчиња и момчиња од генерацијата 2004 и помали, во попладневните часови се...

читај повеќе

“НОВОГОДИШНИОТ ТУРНИР“ НА МЕТАЛУРГ. ГЕНЕРАЦИЈА 2004 И ПОМЛАДИ. ДЕНЕШНИ РЕЗУЛТАТИ.

23.12.2012

Денеска е завршено натпреварувањето кај девојчињата и кај момчињата кај генерација 2004 и помали. Постигнати се следните резултати: 1. Девојчиња: Нова Македонија - Натурана  ...

читај повеќе

ПОЧНА “НОВОГОДИШНИОТ ТУРНИР“ НА МЕТАЛУРГ ВО МИНИ-РАКОМЕТ. ДЕНЕШНИ РЕЗУЛТАТИ.

22.12.2012

Во салата “Автокоманда“ денеска почна “Новогодишниот турнир“ на Металург во мини-ракомет. Настапија екипи од генерацијата 2002/3, во машка и женска...

читај повеќе

НОВОГОДИШЕН ТУРНИР ВО МИНИ-РАКОМЕТ НА РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ

21.12.2012

Ракометната академија на Металург овој викенд ќе организира Новогодишен турнир во мини-ракомет за своите школи што се наоѓаат на територијата на град Скопје. Екипите ќе...

читај повеќе

ИДНИТЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ ОД СТРУГА

19.12.2012

Преземено од “Нова Македонија“. Раководството на ракометниот шампион Металург го забележа квалитетот со кој располага ракометната школа Јуниор од Струга и ја вклучи во...

читај повеќе

ПОЧЕТНИ ТРЕНИНЗИ ЗА ДЕВОЈЧИЊА ВО ОУ „СТИВ НАУМОВ“

11.12.2012

Преземено од “Нова Македонија“ РАКОМЕТНА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ Сите девојчиња во оваа група се родени 2002-2003 година, а уписот за нови членови е сѐ уште отворен. Групата во...

читај повеќе

ПОЧНУВА НОВАТА СЕЗОНА НА РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ

18.11.2012

Червар: Овде се раѓаат новите таленти. Денеска “Автокоманда“ блесна во целиот свој сјај. Денеска официјално почна новата сезона на Ракометната академија на Металург....

читај повеќе

ИНФОРМАЦИЈА ЗА РАКОМЕТНИТЕ ШКОЛИ НА МЕТАЛУРГ

13.11.2012

Постои голем интерес за нашите школи во Скопје. Металург, за да им олесни на сите кои имаат желба да тренираат, создаде мрежа на свои школи, во разни делови на метрополата....

читај повеќе

ЛЕТЕН КАМП НА МЕТАЛУРГ 2012

21.06.2012

Традиционалниот летен ракометен камп на Металург е во полн ек. Сместени во прекрасниот хотел “Бетон“, 76 наши млади ракометари и ракометарки се дружат со ракометот и езерото....

читај повеќе

РАКОМЕТНИТЕ ШКОЛИ НА МЕТАЛУРГ СЕ ШИРАТ НИЗ МАКЕДОНИЈА

21.05.2012

Амбициозниот проект на Металург наречен Ракометна Академија добива нова димензија. Во моментот на подрачјето на град Скопје функционираат шест машки и шест женски школи а...

читај повеќе