Јуле Црвенкоска се здоби со диплома за мастер-коуч

24.06.2019 15:38

Во градот Зрече (Словенија) се одржа семинар за тренери на кој предводничката на ЖРК Металург Јуле Црвенкоска ја добија титулата Мастер тренер (master coach), што е највисоката тренерска лиценца на ЕХФ.

Јуле Црвенкоска успешно го заврши последниот, трет, семинар и заедно со уште еден македонски тренер, Индира Кастратовиќ, ќе биде дел од тренерите со највисока ракометна тренерска титула – Мастер тренер.

Тие се првите жени тренери од Македонија што ја добија оваа лиценца.

Прочитано 310 пати

(0) Readers Comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *


+ 6 = 9