Познат е комплетниот распоред на натпреварите на ЖРК Металург во Женската лига

11.08.2020 16:34

Оваа сезона во Женската лига ќе настапат 13 екипи и во секое коло ќе има по една слободна. Планот е сезоната да започне на 19 или 20 септември, а есенскиот дел да трае до 20 декември.

Во есенскиот дел двете дерби средби, со екипите на ЖРК Куманово (7 коло) и на ЖРК Вардар (9 коло), ќе се играат во Автокоманда.

.

Комплетен распоред на натпреварите на ЖРК Металург:

Коло 1:  ЖРК Пелистер – ЖРК Металург

Коло 2:  ЖРК Металург – ЖРК Чаир

Коло 3:  ЖРК Овче Поле – ЖРК Металург

Коло 4:  ЖРК Металург – РК Шампион

Коло 5:  РК Кузман Вардар – ЖРК Металург

Коло 6:  ЖРК Металург слободен

Коло 7:  ЖРК Металург – ЖРК Куманово

Коло 8:  РК Деспина – ЖРК Металург

Коло 9:  ЖРК Металург – ЖРК Вардар

Коло 10:  ЖРК Ѓорче Петров – ЖРК Металург

Коло 11:  ЖРК Металург – ЖРК Стружанка

Коло 12:  ЖРК Гевгелија – ЖРК Металург

Коло 13:  ЖРК Металург – РК Спартак

Коло 14:  ЖРК Металург – ЖРК Пелистер

Коло 15:  ЖРК Чаир – ЖРК Металург

Коло 16:  ЖРК Металург – ЖРК Овче Поле

Коло 17:  РК Шампион – ЖРК Металург

Коло 18:  ЖРК Металург – РК Кузман Вардар

Коло 19:  ЖРК Металург слободен

Коло 20:  ЖРК Куманово – ЖРК Металург

Коло 21:  ЖРК Металург – РК Деспина

Коло 22:  ЖРК Вардар – ЖРК Металург

Коло 23:  ЖРК Металург – ЖРК Ѓорче Петров

Коло 24:  ЖРК Стружанка – ЖРК Металург

Коло 25:  ЖРК Металург – ЖРК Гевгелија

Коло 26:  РК Спартак – ЖРК Металург

Прочитано 210 пати

(0) Readers Comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *


4 + 8 =